Δευτέρα, 9 Μαρτίου 2009

ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΟΠΗ ΔΕΝΔΡΩΝ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ ΑΠΟ ΕΠΤΑ NEWS

''Σφάζουν'' δέντρα στον Όλυμπο και οι υπηρεσίες απουσιάζουν!
13:58
09
March
2009

Article Author: eptanews.gr/Βαγγέλης ΖαμαντζάςΓια μια ακόμη φορά οι ασυνείδητοι χτύπησαν σε δασική περιοχή του Ολύμπου, κόβοντας δέντρα. Η απουσία των υπηρεσιών, όπως κατήγγειλε ο Γρηγόρης Παπαχρήστος, "διευκόλυνε" το έργο των ασυνειδήτων
Το μεσημέρι της Κυριακής, ο δήμαρχος Δίου, ενημερώθηκε από επισκέπτες του Ολύμπου οι οποίοι κατευθύνονταν προς το καταφύγιο "Κρεβάτια", οτι κάποιοι έχουν στήσει επιχείρηση υλοτόμησης, κόβοντας δέντρα δεξιά και αριστερά του δρόμου.

Ο Γρηγόρης Παπαχρήστος, προσπάθησε να κινητοποιήσει τις αρμόδιες υπηρεσίες, οι οποίες όμως ήταν άφαντες. "Με παίρνουν τηλέφωνο από καταφύγιο και ακούω τα αλυσοπρίονα", δήλωσε σε τηλεφωνική επικοινωνία με την Πολιτεία, εκφράζοντας την αγανάκτησή του, η οποία έγινε ακόμη πιο έντονη, όταν αντιλήφθηκε οτι κανείς "υπεύθυνος", δεν ήταν δυνατόν να βρεθεί, ώστε να επιληφθεί του συμβάντος.
Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο δήμαρχος, δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιοι "λυμαίνονται" το δασικό πλούτο της περιοχής, χωρίς τις απαραίτητες άδειες, επιλέγοντας ημέρες κατά τις οποίες οι υπηρεσίες είναι απούσες.

"Προστατεύουμε το δάσος από φωτιά το καλοκαίρι και το χειμώνα κάποιοι κόβουν δέντρα", είπε χαρακτηριστικά, καυτηριάζοντας την απουσία των υπηρεσιών.
Στον τόπο του "εγκλήματος", έφτασε κλιμάκιο του Δήμου Δίου και έβγαλε φωτογραφίες, ακόμη και από φορτηγό το οποίο μετέφερε τα κομμένα δέντρα!

Τελικά, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στην περιοχή, έφτασαν υπηρεσιακοί παράγοντες της Διεύθυνσης Δασών Πιερίας, μετά από αρκετές ώρες... και όταν το κακό είχε γίνει

Δεν υπάρχουν σχόλια: