Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2008

ΛΑΘΡΟΘΗΡΙΑ ΣΤΙΣ ΠΡΕΣΠΕΣ

Δέρματα από τέσσερα ζαρκάδια μέσα σε πλαστικές σακούλες ανακάλυψαν στο χωριό Οξυά, συνεργάτες της Εταιρίας Προστασίας Πρεσπών (ΕΠΠ).
Το συγκεκριμένο περιστατικό δεν είναι μεμονωμένο, όπως υποστηρίζουν οι υπεύθυνοι της ΕΠΠ, καθώς λένε ότι η έκταση της λαθροθηρίας στην Πρέσπα έχει αποκτήσει πλέον διαστάσεις μάστιγας.
Σύμφωνα με τη διαχειρίστρια της ΕΠΠ, Μυρσίνη Μαλακού, το φαινόμενο της λαθροθηρίας στον πυρήνα του Εθνικού Δρυμού, όπου απαγορεύεται το κυνήγι, είναι μόνιμο τα τελευταία χρόνια. Μόνο πέρσι υπήρξαν στοιχεία για κυνήγι αγριόγιδων, αγριόκοτων και χηνών.
«Η πρότασή μας είναι να απαγορευτεί οριστικά το κυνήγι στην περιοχή των Πρεσπών, αφού λόγω της γεωγραφίας του τόπου είναι δύσκολο να υπάρξει αποτελεσματικός έλεγχος, παρόλο που οι υπηρεσίες και η κυνηγετική ομοσπονδία καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια», υπογράμμισε η κ. Μαλακού.
Σημειώνεται ότι το ζαρκάδι είναι ένα από τα απειλούμενα είδη θηλαστικών της Ελλάδας και το κυνήγι του απαγορεύεται αυστηρά.
Στο γεγονός αυτό αποδίδουν κι οι υπεύθυνοι της ΕΠΠ την απόφαση των δραστών να γδάρουν τα θηράματα επιτόπου, ώστε να μεταφέρουν μόνο το κρέας, αφήνοντας πίσω τους όλα τα ενοχοποιητικά στοιχεία σε πλαστικές σακούλες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: